Foutmelding

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in _menu_load_objects() (regel 579 van /customers/1/7/6/svmlanaken.be/httpd.www/includes/menu.inc).

BVL-KVVV

Je kiest voor de richting BVL-KVVV, want je leert het liefst door te doen, theorie ligt je minder. ‘Zorgen voor...’, koken en andere huishoudelijke taken spreken je aan. Je kiest voor de richting BVL-KVVV, want je werkt graag en nauwkeurig met cijfers. Je hebt interesse in de wereld van de handel en in het leven op kantoor. Je vindt talen leuk en je bent ook geboeid door de computer waarmee je precies en verantwoord wil leren werken.

Filmpjes over de interessevelden in het 2e jaar zullen eind 2016 beschikbaar zijn. Jullie kunnen hier het filmpje van het 1e jaar terugvinden.

Waarvoor kies ik?

  • In het beroepsvoorbereidend leerjaar (BVL) blijft de theorie beperkt en ligt de nadruk op de praktijk. Je brengt dan ook veel uren per week in de praktijklokalen door.
  • Toch moet je ook algemene vakken studeren.
  • In Zorg voor voeding leer je wat verantwoorde en gezonde voeding is. Je bereidt verschillende soorten maaltijden en je leert de keukenuitrusting hygiënisch en veilig gebruiken. Je besteedt ook aandacht aan goede tafelmanieren en je leert gerechten mooi presenteren en serveren.
  • In Zorg voor leef- en woonsituatie maak je vooral kennis met de eigenschappen van textiel. Je leert verschillende soorten textiel reinigen, wassen, drogen en strijken. Je leert ook leefruimtes goed en gezond onderhouden en ze met decoratieve stukjes verfraaien.
  • In Personenzorg leer je jouw eigen lichaam kennen en met de juiste producten verzorgen. Je besteedt ook aandacht aan het correct en vlot omgaan met andere personen.
  • In IAV (initiatie in administratie en verkoop) maak je kennis met de wereld van administratie en verkoop. Je komt meer te weten over o.a. reclame, facturen, betaalmiddelen, aan- en verkoop en omzet. Je leert hoe een kantoor werkt en wat daarvoor allemaal nodig is. In de handel en op kantoor is de computer onmisbaar. Daarom leer je tienvingerblind typen (klaviervaardigheden) en werken met bestanden.
  • In ICT- en klaviervaardigheden komen natuurlijk ook het gebruik van internet en het correct e-mails versturen aan bod.

Open hier de volledige infobrochure (pdf).